zondag 5 september 2010

Back To School Tips

School is voor de meeste van ons alweer begonnen. Dit betekent vroeg je bed uit en weinig tijd om jezelf klaar te maken. Heb jij niet zoveel tijd 's ochtends en wil je je niet hoeven haasten? Als je de volgende tips opvolgt kun je het gegarandeerd al iets rustiger aan doen in de toekomst! (:

Ten eerste is het heel belangrijk dat je genoeg slaap krijgt, het liefst 7 tot 8 uur. Het klinkt cliché, maar het is écht belangrijk om 8 uur te slapen, zeker als je in de puberteit zit. Je lichaam heeft rust nodig, net als je huid. Je wilt immers niet de hele dag met wallen en afdrukken van je kussen op je hoofd rond lopen. Naast een goede nachtrust is het ook belangrijk om overdag goed te eten en te drinken. Minstens 1.5 liter (water) drinken op een dag en 3 maaltijden op een dag. Dit allemaal is heel belangrijk voor je gezondheid én je huid!- Breng inplaats van zwarte of felle oogschaduw natuurlijke kleuren of alleen een glans aan op je oog. Als je met donkere of felle kleuren gaat werken moet je heel precies te werk gaan, het misschien na afloop nog blenden, etc. Als je met natuurlijke kleuren werkt hoef je niet zo precies te werken en kost het dus minder tijd dan als je wel precies te werk moet gaan.

- Doe je dagelijkse make-up in een bakje en zet die op je bureau of make-up tafel.

- Laat foundation achterwege. Gebruik inplaats daarvan concealer op de plekken waar jij het nodig vindt. Kost veel minder tijd dan foundation en je hoeft je minder zorgen te maken over dat je misschien een stukje hebt overgeslagen waardoor je de hele dag met een foundation vlek op je huid rondloopt.

- In je haast doe je misschien nogal slordig je mascara op. Om ervoor te zorgen dat je mascara niet op plekken gaat zitten waar je het liever niet hebt, knip dan uit een kartonnetje of papier de vorm van jouw oog. Zet deze 'om je oog' heen als je je mascara op doet en alle mascara die anders op je oog terecht zou zijn gekomen zit nu op het papiertje.

- Zorg ervoor dat je de avond ervoor al eventueel je wenkbrauwen hebt geëpileerd en je lippen hebt gescrubt, zodat je dat niet halsoverkop de volgende ochtend nog hoeft te doen.

- Hang je kleren de avond van tevoren al klaar. Scheelt veel tijd 's ochtends!

Q: Hoeveel tijd heb jij 's ochtends nodig voor je make-up en haar?

1 opmerking:

  1. Handige tips, maar ik ga alweer voor de 3e week naar school :)

    BeantwoordenVerwijderen